چی بخوریم؟
جلفا دروازه ورود به قفقاز است و با توجه به موقعیت جغرافیایی که دارد از دیرباز محل اختلاط فرهنگهای ایرانی، ترکی، ارمنی و گرجی بوده و دور از انتظار نیست با سفر به این منطقه با سفرههای رنگینی آراسته به انواع خوراکها و غذاهای برگرفته از مکتبهای آشپزی ملل مختلف روبرو شویم.
معروفترین غذای بومی این منطقه که بسیار مورد پسند گردشگران است قوروت قیله است. این غذا نوعی آش کشک است و امروزه در رستورانها نیز ارائه میشود. غذاهای سنتی و قفقازی با اسامی گاه ناآشنا نیز در منوی این رستورانها به چشم میخورد. فهرست این رستورانها و سفرهخانهها در سایت رسمی منطقه آزاد ارس مرتب به روزرسانی میشود.
آش قوروت قیله: قورود قیله در زبان محلی از دو قسمت قوروت به معنی کشک و قیله به معنی گوشت قورمه ای که در روغن گوشت تفت داده شده است، تشکیل شده است. کشک معمولا در مرحله آخر اضافه می شود و قیله روی آش ریخته می شود. مواد اولیه آش قورت قیله، بلغور، لوبیا سبز، بادمجان، گوجه، کشک و سبزی آن ریحان و جعفری است.